Caféer i Paris

Paris, kärlekens stad, ljusets stad är även caféernas stad. För Parisborna är det inte ovanligt att starta dagen på ett traditionellt café med en god croissant och en espresso. Det är även där man slappnar av med en kopp te på eftermiddagen eller umgås och äter några goda smårätter med vänner. Många gånger är caféerna en del av en bistro, ett brasserie eller ett ställe som spelar musik och serverar drinkar.

I Paris finns det gott om caféer att välja mellan. Här nedan följer ett par tips på ett par av dem som är väl värda att besöka om du är i Paris.

Café de Flore

Café de Flore ligger på 172 Boulevard Saint-Germain. Detta är troligen Paris mest kända restaurang och café. Här hängde både konstnärer och författare förr i tiden och även nu förtiden. Bland annat sägs Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre varit stamgäster på detta café, som funnits sedan slutet av 1800-talet.

La Closerie des Lilas

På 171 boulevard du Montparnasse ligger La Closerie des Lilas. I slutet av 1800-talet var detta det första caféet för konstnärer i Montparnasse att räkna med. Storheter som Émile Zola och Paul Verlaine hängde gärna här, men det var inte ovanligt att även August Strindberg besökte detta café för att beställa en absint eller två.

Café de la Paix

Café de la Paix är ett berömt café som ligger på 5 Place de l’Opéra. Detta café kallas även för Världens navel, då det många gånger kommer folk från hela världen just hit. Många kändisar besöker gärna detta café, så det är inte omöjligt att du känner igen både en och två eller tre om du är där på besök.

Le Select

Le Select är ett berömt litterärt café som ligger på 99 Boulevard du Montparnasse. Detta är ett café som behållit andan från 1925. Hit kom personer som Ernest Hemingway, Pablo Picasso och Henry Miller. Än idag är detta café en stor favorit för lokalbefolkningen. Här kan du uppleva autentisk parisisk charm!

Café Charbon

Café Charbon är ett café av det lite mer moderna snittet. Det ligger på 109 Rue Oberkampf och dagtid är det ett café men om kvällarna så blir det en chick bar. Hit kommer unga, moderna människor för att umgås tillsammans.

Paris erbjuder så mycket mer

Paris är inte bara en massa caféer och restauranger. Hit kan du åka om du vill se en massa sevärdheter, uppleva kultur eller ta en kärlekshelg. Det är även en stad som passar utmärkt för shopping. Denna stad erbjuder något för alla. Boka ett hotell i Paris för en hel weekend så att du hinner med att se och göra allt du vill. Det finns boenden i många olika prisklasser som passar alla typer av plånböcker.