Hotell i Paris

Om du planerar att resa till Paris, så finns det en hel del hotell att välja mellan. Du kanske ställer dig frågan om var du ska bo för att få den allra bästa upplevelsen? Allt handlar egentligen om tycke och smak och vad du vill få ut av din resa, samt vad du har för budget förstås. Paris är en stor stad som dessutom har många skiftande miljöer. Är det allra första gången du reser hit så är det inte alltid lätt att veta var man ska bo. Paris har många olika kvarter, som passar olika typer av människor. En sak att tänka på när det kommer till hotell i Paris är att det ofta är ganska små hotell och små rum, men ofta väger utsikten och atmosfären upp mot detta.

Du kan dessutom välja att inte bo på hotell, utan bo som en fransos, i en konstnärsstudio, eller en sekelskiftes-lägenhet med fransk balkong eller kanske ett litet krypin högt upp över takåsarna. Det som gäller då är att hyra lägenhet, och passar kanske dig som tänkt stanna här flera veckor bättre än hotell. Är du i Paris för en romantisk helg är dock ett hotell ett bättre alternativ.

Om du vill uppleva den riktiga atmosfären av Paris, så är Latinkvarteren platsen du ska bo på. Här finns stora boulevarder så väl som små mysiga gränder med butiker och restauranger.

Är det shopping och museum som är din grej, så finns det bra boenden nära Les Halles och Centre Pompidou.

Tips på hotell

Hotel Cluny Sorbonne är ett familjärt hotell som ligger nära Boulevard Saint-Michel, universitetet och RER-stationen. Med lokaltåg kan du ta dig från detta hotell till EuroDisney så väl som flygplatserna.

I Latinkvarteren hittar du Hotel Le Petit Belloy som är ett mycket mysigt hotell med ett perfekt läge.

Om du vill bo på ett prisvärt hotell med ett bra centralt läge, så kan du boka Louvre Montpensier, som ligger mycket nära Louvre-muséet.

Hotel Saint Louis Bastille är ett hotell som bara är ett stenkast från lokala bagerier, antikshoppar och restauranger.

Hotel Regyn’s Montmartre, ligger nära tunnelbanan Abbesses och här bor du lugnt och bekvämt nära det mesta i Paris.

Boka hotell i Paris

Det finns många olika hotell att boka i Paris. Det enklaste är att du går in på hotellparis.org och läser om de olika hotellen och bokar sedan utifrån vad du vill se och uppleva.