Restauranger i Paris

Utbudet av restauranger i Paris är enormt, det är ett slags Mekka för mat för många matälskare. Här är det lätt att äta en minnesvärd måltid. Varje restaurang och plats har sin egen unika stil så väl som atmosfär och det spelar ingen roll om det är typisk fransk mat eller om det är mat från hela världen. Paris är dessutom erkänd som en gastronomisk huvudstad. Det finns olika ställen att äta på och det skiljer sig mellan restaurang, bistro och brasserie. Om du väljer en bistro, så är det ofta ett ställe som är intimare och som även erbjuder underhållning.  Brasserier serverar ofta hela måltider med öl och vin till bra priser, samt att det även finns kaffe så väl som alkohol att tillgå. Restauranger i Paris är fantastiska, och här kan du hitta de mest fantastiska ingredienserna och smakerna. Upplev premie-vin, ostar, foie gras som är gåslever eller escargots, som är sniglar. Andra klassiker i det franska köket är Coq au vin eller boeuf Bourguignon. Det spelar ingen roll om väljer en restaurang, ett brasserie eller en bistro, alla kommer att ge dig en fantastisk smakupplevelse.

Ät och njut

Här följer ett par tips på ställen att äta på, som erbjuder god mat och god dryck, samt en helhetsupplevelse.

Restaurant Georges

Restaurant Georges ligger högst upp i Centre Pompidou och denna drivs av samma ägare som har Hotel Costes. Här kan du njuta av deras specialitet, som är Blackened cod, men det finns även en mängd andra paradrätter på menyn. En annan fantastisk sak med denna restaurang är utsikten! Det finns ett panoramafönster där du kan se ut över hela Paris. Du har sikt ända upp till Montmartre, och du har möjligheten att se Eiffeltornet lysa upp.

Brasserie Lipp

Brasserie Lipp är ett måste om du vill besöka ett klassiskt brasserie. Detta ställe hade Hemingway som sin favorit! Missa inte deras steak frites med bearnaisesås. Detta brasserie är köttälskarnas paradis och här kan du äta lunch så väl som middag!

Alcazar

Alcazar är en trendig restaurang med traditionella engelska och franska rätter som lagas av superskickliga kockar. Det finns även en andra våning där du kan dricka drinkar i ett stort ”chill out” område.

Allard

Allard är en parisisk kvarterskrog med hög klass, och är en traditionell bistro från 1930-talet. Detta är det perfekta stället att testa gåslever, grodlår, sniglar eller andra klassiska rätter från det franska köket.