Sevärdheter i Paris

Paris är en stad som kan stoltsera med en mängd olika sevärdheter. Många av dem har de allra flesta hört talas om, så som Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Sacre Coeur och så vidare. Med denna artikel kommer du även att märka att det även finns andra sevärdheter att upptäcka! De mest kända sevärdheterna är ju också de sevärdheter som drar mest folk, och det kan bli trångt och jobbigt. Dock kan det ändå vara värt mödan för att få uppleva dem. Men om du även väljer till sevärdheter som inte alla känner till, så kan du i alla fall få en andningspaus lite då och då.

Klassiska sevärdheter i Paris

De allra mest klassiska sevärdheterna i Paris är ju först och främst det stora landmärket, Eiffeltornet. Det går att ta sig upp till toppen för att njuta av utsikt, så väl som god mat. Inte så långt från detta torn finns en liten ö i floden Seine. Det är här Notre Dame, den kända kyrkan, ligger. I det fashionabla 8:e arrondissementet hittar du Champs-Elysées, den perfekta shoppinggatan. Längre ner finns även Triumfbågen och Louvren.

Andra klassiska sevärdheter är Sacre Coeur, den vita kyrkan som ligger på en höjd. I Montmartre finner du en mysig atmosfär, det var här alla konstnärer höll till för längre sedan. Andra saker att besöka i närheten här är Centre Georges Pompidou och Hallarna.

Utanför centrala Paris hittar du Père Lachaise, som är en kyrkogård där många kändisar är begravna. Lite längre bort utanför centrum finner du även EuroDisney.

Sevärdheter att upptäcka

Det finns andra ställen att upptäcka och se i Paris, som inte alla turister är medvetna om. Om du vill shoppa och ha det betydligt lugnare än vad du får på Champs-Elysées, så ska du istället shoppa på Rue des Francs-Bourgeois, som har en massa designbutiker, eller på Avenue Montaigne där de riktigt stora modehusen finns.

Louvren och Mona Lisa är för många ett måste, men det finns en mängd andra mindre kända museum som visar fantastisk konst! Bland annat kan du besöka Musée de l’Orangerie för att gå se Monets mastodontverk Nymphéas, eller så går du till Rodin-Muséet och tittar på en mängd skulpturer.

Belleville är ett alternativ istället för Sacre Coeur, eller ja du kan besöka båda. Men Belleville ger dig en magisk utsikt över hela Paris.

Luxemburgträdgården är en mycket vacker plats att besöka och det är hit alla parisare beger sig varma dagar, för att äta medhavd mat och umgås.

Canal Saint-Martin Kanalen är perfekt att strosa längs med. Om du har sett Amelie från Montmartre, så är det just här hon ”kastade macka”.

Upptäck hela Paris

Givetvis finns det fler kända och mindre kända sevärdheter i Paris för dig att upptäcka. Boka ett hotell och stanna över minst en helg, så att du hinner se och uppleva så mycket du bara kan av denna fantastiska stad. Passa även på att äta gott och dricka gott då du är här, då det är en slags upplevelse och sevärdhet i sig.